Conceptontwikkeling

Een goed concept staat als een huis

Een goed idee alleen is nog geen concept. Het doorkauwen van een idee zodat er een doordacht commercieel concept ontstaat is een vak apart. Natuurlijk begint elk concept met een idee, maar al het werk om daar een stevig succesvol verhaal van te maken moet dan nog beginnen.

Als je altijd binnen de lijntjes kleurt, zul je echter nooit opvallen. Juist door op een relevante manier dingen anders te doen dan de concurrentie, kun je met een creatief concept echt een verschil maken. Het maakt je onderscheidend en relevant. Een succesvol concept lost vaak een probleem op of speelt in ieder geval in op een duidelijk aantoonbare behoefte.

Criteria voor een goed concept

  • Het concept moet onderscheidend zijn in de ogen van de gebruiker, niet in de ogen van de marketeer of de ondernemer;
  • Het concept moet inspelen op duidelijk aantoonbare behoeften;
  • Het concept moet een specifieke doelgroep aanspreken;
  • Het concept moet een sterke doelstelling hebben;
  • Het concept moet in slechts één minuut te presenteren zijn.

Conceptontwikkeling is de vertaling van je idee

Conceptontwikkeling vormt een verbinding tussen de strategie en de invulling daarvan. Het is de creatieve én inhoudelijke vertaling van je idee naar een rond en kloppend geheel. Een concept bestaat uit content en vorm. Dus wat je als merk of bedrijf gaat vertellen en hoe je dat gaat doen.

Heb jij zelf al een idee of een concept in gedachten? Kom maar op. We toetsen het samen op levensvatbaarheid en gaan aan de slag met de vertaling ervan naar een volwaardig commercieel concept. Neem snel contact met ons op! De koffie staat voor je klaar.