Webshop starten

Webshop starten

De consument winkelt steeds meer online en elk jaar wordt er weer meer geld uitgegeven in online winkels. Met dat in je achterhoofd is het starten van een webwinkel natuurlijk een interessante optie en voor veel mensen zelfs een droom; een eigen webwinkel beginnen, lekker vanuit huis werken, flexibele werktijden, eigen baas zijn en ondertussen lekker verdienen. Een webshop starten is helemaal niet zo moeilijk. Denkt men. Maar wil je er een goed inkomen uit halen, dan zul je flink aan de bak moeten.

Een lucratieve en onderscheidende webwinkel beginnen doe je niet zomaar even. Dat vergt best veel inspanningen en het wordt nogal eens onderschat. Voor je überhaupt van start gaat is het goed te weten dat er in Nederland ondertussen al zo’n 50.000 webshops zijn. Vraag je dus eerst af of die van jou toegevoegde waarde heeft en waarom.

Heb je de knoop doorgehakt en is je besluit genomen om een eigen webwinkel te beginnen, dan zijn er heel wat stappen te nemen voordat je überhaupt je eerste product hebt verkocht. Denk aan het vastleggen van een pakkende domeinnaam, de webhosting, het design van je webshop, de keuze voor een paymentprovider, alle bijkomende wetgeving waaraan jouw webshop moet voldoen, etc. We willen jouw enthousiasme zeker niet temperen, in tegendeel, maar ben je er van bewust dat er meer bij komt kijken dan men vaak denkt.

Online winkel naast jouw fysieke winkel

Een webwinkel is ook een mooie kans voor ondernemers die al een fysieke winkel hebben. Zo ga je mee in alle online ontwikkelingen en voorkom je dat je achterloopt op je concurrenten. Bovendien bied je consumenten dan veel meer mogelijkheden om bij jou te kopen. In plaats van lokaal opereer je met een webwinkel in eens landelijk. Een enorme vergroting van je doelgroep! Daarnaast oriënteren consumenten zich vaak online, maar willen ze soms liever offline kopen en biedt je ze de mogelijkheid om een artikel, dat ze online gekocht hebben, in de fysieke winkel te ruilen of te retourneren. Als jij zowel een webshop als een fysieke winkel hebt, dan kan dat allemaal. De webwinkel en de fysieke winkel kunnen elkaar enorm versterken.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Ben je nog steeds enthousiast en vind je het prettig om eens vrijblijvend te brainstormen of ongedwongen te sparren, dan ben je van harte welkom! Dankzij onze jarenlange ervaring en passie voor e-commerce zijn wij in staat om jou bij alle stappen te begeleiden of deze zelfs volledig van je over te nemen. Net wat jij prettig vind. We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Kom vrijblijvend bij ons langs en we bekijken samen de mogelijkheden. Neem contact met ons op.